VERHUURD
verhuurd

Bergschild 7 - Deventer

Het pand aan Bergschild 7 "Die Lantscroene"is zeer oud. Het heeft een oorspronkelijke kap uit 1335. De afgelopen decennia is het pand antikraak bewoond door een kunstenaar, in afwachting van een herontwikkeling. De afgelopen tijd is een plan ontwikkeld om in het pand drie gasloze woningen te realiseren. Hierbij is voor ieder detail gekeken naar de beste detaillering en het beste materiaal. Het doel was om gasloze woningen te realiseren in een middeleeuws pand, midden in de binnenstad van Deventer, en daarbij de monumentale waarden in tact te laten. Zo zijn details van de oude slagerij die hier ooit gevestigd was, maar ook het eeuwenoude hijswiel en een beschilderd plafond behouden.

Op dit moment worden 3 unieke woningen gerealiseerd in het pand, waaronder Bergschild 7

In het voorste gedeelte van het pand, met de ingang aan het Bergschild, komt een riante woning met 3 slaapkamers.
Indeling:
Hal, ruime woonkeuken voorzien van inductiekookplaat, afzuigkap, combi-oven, koel-vriescombinatie en een vaatwasseren. Naast de keuken bevindt zich een aparte woonkamer;
Op de tussenverdieping zijn 2 slaapkamers gerealiseerd, waarvan een met inloopkast en een apart toilet.
Op de 1e verdieping bevindt zicht 1 ruime slaapkamer, een wasruimte, de badkamer met dubbel wastafelmeubel, inloopdouche en daarnaast een apart toilet.
Totaal ca. 130 m2 (excl. de bergzolder)

In de woning is de volgende verduurzamingsmaatregelen toegepast: Gevelisolatie aan de binnenzijde, warmtepompen lucht-lucht t.b.v. de primaire leefruimten, warmteterugwinning WTW-ventilatie, zonnepanelen, infraroodvloerverwarming tbv de secundaire leefruimten, gebruik van verschillende isolatiematerialen (Metisse, ISOvlas, Bluedec), vaccuumglas, achterzetbeglazing, plafond- en vloerisolatie uitgevoerd op basis van duidelijke warmtecompartimentering van de primaire leefruimten van de woningen.
De woning heeft energielabel A+

lees meer +

Kenmerken

Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte m2
ca. 130 m2
Indeling
Aantal kamers
5
Buitenruimte
nee
Berging
ja

Plattegronden

Locatie:

Foto's

Locatie:

terug naar aanbod
Deel deze pagina: