Inschrijven
als woningzoekende

Wie wat bewaart, die hééft wat!

Deventer is een prachtige, oude Hanzestad met een aantal karakteristieke stadslocaties en fraaie stadsgezichten. Op de vele terrasjes die de Brink -het grootste open stadsplein van Nederland- rijk is, is het vooral ‘s zomers goed toeven. De Boekenmarkt, ‘Deventer op Stelten’, Het Dickens Festival rond Kerst; Deventer is het sfeervolle decor voor een groot aanbod fantastische evenementen. En dat decor is echt bijzonder, want Deventer heeft veel te bieden. Het sfeervolle Bergkwartier, het Grote Kerkhof aan de voet van de Lebuïnus, het Noordenbergkwartier rond het klooster en de Raambuurt, het eerste ‘industriegebied’ in Deventer; overal in deze delen van de oude stad zijn adembenemende panden te vinden met een rijke historie die vaak al eeuwen oud is.

NV Bergkwartier zorgt ervoor dat deze panden in al hun oorspronkelijke luister worden hersteld om daarmee een belangrijk deel van de Deventer historie te bewaren. De organisatie voert restauraties uit en beheert vervolgens de verhuur van de panden als woon- en werkruimte. Als ‘Maatschappij tot Stadsherstel’ denken we graag mee over de toekomstige ontwikkelingen in de stad, om Deventer nog aantrekkelijker te maken. NV Bergkwartier heeft zowel particuliere als zakelijke aandeelhouders.

Op deze website vertellen we graag wat meer over NV Bergkwartier. U kunt er lezen over de geschiedenis, de organisatie, aankopen en lopende en geplande restauratieprojecten. Ook kunt u zich via de site inschrijven als woningzoekende, of als huurder onderhoudszaken melden bij de organisatie. Wilt u aandeelhouder worden van de NV Bergkwartier of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de NV Bergkwartier.