VERHUURD
verhuurd

Kerksteeg 2 - Deventer

Het pand aan Bergschild 7 "Die Lantscroene"is zeer oud. Het heeft een oorspronkelijke kap uit 1335. De afgelopen decennia is het pand antikraak bewoond door een kunstenaar, in afwachting van een herontwikkeling. De afgelopen tijd is een plan ontwikkeld om in het pand drie gasloze woningen te realiseren. Hierbij is voor ieder detail gekeken naar de beste detaillering en het beste materiaal. Het doel was om gasloze woningen te realiseren in een middeleeuws pand, midden in de binnenstad van Deventer, en daarbij de monumentale waarden in tact te laten. Zo zijn details van de oude slagerij die hier ooit gevestigd was, maar ook het eeuwenoude hijswiel en een beschilderd plafond behouden.

Op dit moment worden 3 unieke woningen gerealiseerd in het pand, waaronder Kerksteeg 2.

Indeling:
Eigen ingang aan de Kerksteeg.
Op de begane grond is een keuken, eetkamer en een aparte woonkamer gerealiseerd.  De keuken is helemaal compleet en voorzien van een inductiekookplaat, afzuigkap, combi-oven, koel-vries combinatie en een vaatwasser.
In hal bevindt zich het toilet en is er toegang tot een gezellig binnenplaatsje welke grenst aan de gemeenschappelijke tuin van de woningen aan de Kerksteeg.
Op de tussenverdieping is een ruime overloop, wasruimte, aparte inbouwkast en 1 slaapkamer met inloopkast. Daarnaast bevindt zicht de badkamer met wastafelmeubel en inloopdouche.
Op de 1e verdieping bevinden zich 2 slaapkamers waarvan een met inloopkast.
Met een losse trap is de ruime zolderberging bereikbaar.
De totale oppervlakte is ca. 140 m2 (excl. de bergzolder)

In de woning zijn de volgende duurzamingsmaatregelen toegepast: Gevelisolatie aan de binnenzijde, warmtepompen lucht-lucht t.b.v. de primaire leefruimten, warmteterugwinning WTW-ventilatie, zonnepanelen, infraroodvloerverwarming tbv de secundaire leefruimten, gebruik van verschillende isolatiematerialen (Metisse, ISOvlas, Bluedec), vaccuumglas, achterzetbeglazing, plafond- en vloerisolatie uitgevoerd op basis van duidelijke warmtecompartimentering van de primaire leefruimten van de woningen.
De woning heeft energielabel A+.


lees meer +

Kenmerken

Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte m2
ca. 140 m2 excl. zolder
Indeling
Aantal kamers
5
Buitenruimte
ja
Berging
ja

Plattegronden

Locatie:

Foto's

Locatie:

terug naar aanbod
Deel deze pagina: